" KÜLTÜR ve YARDIMLAŞMA"

Türkiye özelinde iç göç değerlendirildiğinde, 1950’li yıllardan itibaren tarım sektöründe yaşanan değişim, sanayi sektörünün çekiciliğini artırmıştır ve bu olaylar da köyden kente göçün ilk adımını oluşturduğu bilinen bir gerçektir. Ispartalılar olarak bizlerde Türkiye’mizin dört bir yerine dağılmışız. 29.11.1993 tarihinde (Kütük no: 42-024-029 ) Konya İlinde bulunan hemşehrilerimizin büyük gayretleriyle “Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği” adı altında toplanarak Derneğimiz faaliyete geçmiştir. Emek veren bütün hemşehrilerimizden, ölenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Kültür, toplumların kendilerine özgü olan ve gelecek nesillere aktardıkları maddi veya manevi her şey diye tarif edilebilir. Kültür bireyler arasında bir iletişimin olmasını gerektirir. Toplumun olmadığı yerde kültür de yoktur. Her türlü gelişmenin, huzur ve güvenin kaynağı toplum ilişkileridir Sosyolojik olarak, kültür bizi saran, insanlardan öğrendiğimiz toplumsal mirastır.
Yardımlaşma tarih boyunca insanların ve diğer canlıların bir arada yaşamasına olanak sağlamıştır. Bu sebeple de oldukça önemlidir. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı, birlikte iş yapmayı öğrenirler. Bireylerin beraber hareket etmeleri elbette ülkemiz için çok faydalı olur, buna en güzel örnek Kurtuluş Savaşıdır.

2002 yılında tanıştığım Derneğimizin, 2003 yılından itibaren yönetim kurullarında görev almaya başladım .Bugünlere gelmesinde emeği çok olan eski Başkanımızın Devlet Memurluğundan emekli olmasıyla, Isparta iline yerleşme kararı neticesinde, 2017 yılından itibaren Dernek Başkanı olarak görev yapmaktayım. Maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Son genel kurulda da söylediğim gibi, Derneğimizin banka ve kasa hesabından elektrik, yakıt, telefon, öğrenci bursu ve muhtaç yardımları dışında hiçbir harcama yapılmamaktadır. Bilinmesinde fayda gördüğüm bir hususta; Derneğimizin tanıtılması adına, almış olduğumuz kararlar gereği, (takvim, yemek organizasyonları, seyahatler ve küçük promosyonlar dahil) Yönetim kurulunda olan arkadaşlarla birlikte kendimiz karşılamaktayız. Derneğimiz 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19. Maddesi gereğince Valilik Makamının 14.12.2021 tarih ve 30616 sayılı olurları ile 05.01.2022 günü saat:10:30 da Konya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri tarafından Denetimi yapılmıştır. Bu itibarla; üye aidatlarınızı ve bağışlarınızı derneğimizin aşağıdaki banka hesap numarasına yatırabileceğiniz gibi,  derneğimize uğrayarak makbuz karşılığında da yapabilirsiniz.

VAKIFBANK Konya Subesi Iban:TR150001500158007305525184

EFT talimatlarınızda mutlaka “ Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği” ifadesi yer almalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir an önce Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Pandemi sürecinden kurtulmayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlerde hep beraber sosyal faaliyetlerde buluşmak temennisiyle, bütün hemşehrilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Salih Şevket YILMAZ
                                                  Dernek Başkanı