BAŞKAN

Konya-Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz 1993 yılından bu yana yaşatılmaya, Konyada bulunan hemşehrilerimiz arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için çaba göstermektedir.

İnsanımız arasındaki sosyal hareketliliğin sağlanması ve canlı tutulması için gerekli olan alt yapı “hemşehrilik” kavramında fazlasıyla mevcuttur.Hemşehrilerimizin sevinçli ve acılı günlerinde yanlarında olunması,onların sevinç ve üzüntülerinin paylaşılması, ihtiyacı olanlara elverdiği ölcüde destek verilmesi, her şeyden önce “Ben” duygusu yerine “Biz” duygusunun canlandırılmasıdır.

Bizler Isparta dışında yaşayan Ispartalılar olarak Ispartamızı her yönüyle en iyi şekilde temsil edebilmenin gayreti içinde olduk ve bundada elimizden geldiğince başarılı olmaya çalıştık.

Özellikle 1 Haziran 2002 yılından bu yana başkanlığını yaptığım dernekte bu güne kadar 90 adet faaliyet yaparak Konya’da Ispartalılar Derneğini devamlı gündemde tutarak ilmi ve kültürel alanlarda birçok etkinliklere imza attık.Yapmış olduğumuz bu faaliyetlerin öncesi ve sonrasında Isparta il ve ilçelerinde Belediyeleri,bazı kamu kurum ve kuruluşları ve yerel basınımızı ziyaret ederek bilgilendirdik.1 Haziran 2002 den bu yana 8 adet genel kurul yaptık.5 adet iftar yemeği,21 adet konferans düzenledik,4 adet piknik,3 defa Uluslar arası fuara katılarak Isparta’mızın kültürel yönlerini,turistik bölgelerini ve sembolümüz olan gül ve gül mamullerini tanıttık.19 Ispartalılar gecesi düzenleyerek her ay bir ilçemizin gününü tertip ettik,sağlıklı beslenme seminerleri düzenledik,her şeyden öncesi Isparta’nın sembolü olan gülün 2004 yılından bu yana  3 çeşit şekerini yaptırarak insanımızın beğenisine sunduk ve halen bonbon türü gül aromalı şeker üretimimiz devam etmektedir.Konya-Isparta yolu üzerinde bulunan S.Demirel Hatıra ormanına 25000 ne yakın ağaç dikilerek Ispartalının ağaca verdiği önemi gösterdik.2003 yılından bu yana açık olan İnternet sitemizle derneğimizin Türkiye ve dünyaya açılımını sağladık. Derneğimiz için milat olabilecek ve artık bu ayki kirayı nasıl öderiz derdini bitirecek ve dernek levhasının daimi asılı kalabileceği mülkiyeti derneğimize ait bir büro satın alınarak derneğimize kazandırılmıştır. Diğer bir hedefimiz hatta en önemli hedefimiz geleceğimizin garantisi olan Konya'ya yüksek tahsil yapmaya gelen muhtaç gençlerimize sahip çıkmak her yönüyle onların yanında olmaktı. Manevi yönden bunu yakaladık,Allah'a şükür ki iki yıldır düzenlediğimiz kermes neticesinde 15 gençimize burs vermekteyiz.

Degerli Hemşehrilerim,

Meşakkatli ve özverili bir çalışmanın neticesinde, 2003 yılında yapmış olduğumuz rehberi dahada geliştirerek, 2008 yılında Konya’daki hemşehrilerimizin bilgilerini fotoğraflı olarak düzenledik.Bu bağlamda birbirlerini ismen tanımalarının yanında simayen tanımalarını sağlamaktır. Hemşehrilerimizi tek tek arayarak bilgilerini güncelledik ve fotoğraflarını temin yoluna gittik. Bizlere verilen ölçüde hemşehrilerimizin bilgilerini girdik.

Onbir  yılı aşkın bir süredir başkanlığını yaptığım derneğimizin faaliyetlerine katılarak bizlere güç veren Konya’da olsun,Isparta’da olsun,Türkiye’mizin diğer illerindeki hemşehrilerime ve benimle birlikte her türlü güçlüğü göğüsleyen yönetim kurulu üyelerime,kıymetli zamanlarını çaldığım ve devamlı manevi desteğini esirgemeyen sevgili eşim ve çocuklarıma,iki yıldır yapmış olduğumuz kermeste gösterdikleri birlik bereberlik ve gayretlerinden dolayı özellikle bayan hemşehrilerime, bugüne kadarki  etkinliklerde, takvim ve kitapçığın hazırlanmasında reklam vererek maddi destek sağlayan,en küçük bir emeği geçen tüm hemşehrilerime teşekkür ederim.

Ramazan ALAN
 BAŞKAN