HAKKIMIZDA

Konya-Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz 1993 yılından bu yana yaşatılmaya, Konyada bulunan hemşehrilerimiz arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için çaba göstermektedir.

Derneğin amacı üyelerin sosyal,ekonomik ve kültürel alanlarda yardımlaşmasını sağlamak ve bu amaca hizmet edecek her türlü sosyal, kültürel ve iktisadi faaliyetleri destekleyerek üyelerini bu alanlarda gelişmesini sağlamak. Ayrıca Isparta iline özgün gülcülük ve gül mamulleri, halıcılık ve diğer el sanatları ile iktisadi ve diğer ticari faaliyetlerin tanıtımını yapmak ve faaliyetlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, turizm değeri taşıyan doğal ve tarihi zenginlikleri tanıtıp geliştirmekten ibarettir.

ÇALIŞMA KONULARI VE BİÇİMLERİ

1)      Dernek üyelerinin birbiri ile tanışıp kaynaşmaları sosyal ve kültürel gelişmeleri için değişik yer ve zamanlarda her türlü toplantı, konferans, sempozyum,tiyatro gibi benzeri etkinliklerde bulunmak.

2)      Derneğin maddi imkanları ve dernekçe uygun görülmesi halinde eğitim- öğretim alanında yardıma muhtaç öğrencileri geçici ve sürekli olarak desteklemek ve barınma, iaşe vesair öğrenim gider ve ihtiyaçlarını karşılamak ve bu alanda geçici ve sürekli yatırımlar ve tesisler yapmak.

3)      Isparta ili sınırları içerisinde yer alan tüm eğitim kurumlarına imkanlar dahilinde ders araç gereçlerini sağlamak.

4)      Yardıma muhtaç kişi ve ailelere ayni ve nakdi yardımda bulunmak ve bu gibilerin sosyal, iktisadi gelişmesini sağlamak, her türlü tedbirleri almak ve bu alanda ayni ve nakdi yardımda bulunmak.

5)      Isparta ve yöresinde yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile turizm değeri taşıyan tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtım ve değerlendirilmesi için gerekli her türlü tedbirleri almak.

6)        Isparta ili sınırları içerisinde yetişmiş ve yetişecek bilim adamı,sanatçı ve sporcuların eserlerini tanıtmak ve gerekli hallerde  bu kişilere maddi ve manevi destek sağlamak.

7)      Derneğin faaliyet alanına giren konularda kültürel,sosyal,sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunmak, festival,fuar v.b. etkinlikler düzenlemek ve düzenlenen bu nevi etkinliklerde her türlü tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak.

9)        Millet ve memleket yararına faaliyet gösteren ve göstereceğine inanılan kişi ve kuruluşlara ayni ve nakdi yardımda bulunmak

10)        Dernek üyeleri arasında dayanışmayı sağlamak için her türden tüketim ve yapı kooperatifleri ile dernek gayeleri doğrultusunda vakıflar kurmak, kurulmasına aracılık ve destek vermek veya kurulanlara katılmak

11)      Derneğin faaliyetlerinin tanıtımı ile derneğin gayelerine hizmet etmek üzere her türlü uluslar- arası , ulusal ve bölgesel nitelikte basın yayın organlarını tesisi etmek, bu yayın organlarına program hazırlamak ve ayrıca benzeri her türlü haberleşme teşkilatını kurmak ve cihazları tesis etmek, takvim, ajanda,broşür ve eşantiyon ve benzeri araç ve gereçleri hazırlamak, dağıtımını yapmak ve yaptırmak.

12)        Dernek gayelerine ulaşmak için yönetim kurulu kararı ile her nevi menkul ve gayri menkul malları her türlü nakil vasıtası almak ve ihtiyaç dışı olanları satmak.

13)    Dernekçe yapılacak işler ve harcamaların usul ve esasları yapılacak yönetmenliklerle belirlenir. Yönetmelikler, genel kurula katılan üyelerin yarısından bir fazlasının kabulü ile yürürlüğe girer.