YETKİLİLERE SESİMİZİ DUYURUYORUZ...

Isparta İlimizin şirin, tabiat güzellikleri olan Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın söylediği deyimle  "Cennet ya burasıdır yada buranın altındadır" dediği Anadolu Selçukluları hakkındaki el-Evâmirü’l-Alâ'iyye fi’l-umûri’l-Alâiyye adlı Farsça eseriyle tanınan İranlı yazar ve tarihçi olan İbn-i Bibi ise  “Bir mesire ki, eğer Cennet'in bekçisi burayı görseydi buradan katiyen ayrılmazdı.” dedikleri bir ilçedir Yenişarbademli.

Son günlerde bizlerde Dernek olarak takip ettiğimiz ve yapmış olduğu çalışmalara destek verdiğimiz, Ülkesini seven, Yenişarbademlinin hizmet eri olduğunu söyleyerek iş elbisesi olarak tulum giyen, bu kadar çalışkan ve gerçek bir devlet adamının pasif bir göreve alınmasına gerçekten üzüldük. Bu ülkenin kaderi zaten, kim çok çalışıyorsa onun elinden kalemi alınır. Gerçek bir devlet adamı nişanıyla onurlandırılması gerekli bürokratlar maalesef saf dışı bırakılırlar. Unutulmamalı ki, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Onların bir hesabı varsa Allah’ın (C.C.)  da bir hesabı var.

Yenişarbademli Kaymakamı İhsan ERDURUCAN bey’in görevden alınmasında idari ve siyasi nedenler olabilir. Bizler bunların neler olduğunu hiçbir zaman tam olarak bilemiyor olabiliriz. Ancak görünen köy kılavuz istemez.

Yenişarbademliilçe statüsüne
1990 yılında sahip olmuştur. Bugüne kadar sayısını bilmiyoruz ama çok Kaymakamlar gelip gitmişler adını bile hatırlamıyoruz diyen Yenişarbademli halkı Kaymakam İhsan ERDURUCAN beye sahip çıkacaktır. Yaptıkları bu sosyal sorumluluk projeleri gerçekten örnek oluyor. Bugün merkeze alınmış olabilir ama büyük bir ihtimalle çok kısa bir süre içerisinde oldukça önemli bir göreve atandığına da şahitlik edebiliriz. Çünkü siyasiler bir bürokratın, hele hele  Kaymakam İhsan ERDURUCAN gibi bir  bürokratın gerçekten pek zor yetiştiğini bilirler.

13-14-15 Mart 2015 günleri Konya İli, Kulesite Alış Veriş Merkezinde yapılacak olan ISPARTA GÜNLERİ organizasyonu önemli bir ses getirmesi ve çok başarılı olması da arzu ediliyordu. Bu çalışmaya öncülük eden Yenişarbademli Kaymakamı İhsan ERDURUCAN bey’in görevden alınması, Dernek Yönetim Kurulu olarak bizleri derinden üzmüş ve yaralamıştır. Bu yanlışlıktan en kısa sürede dönülmesini temenni ediyoruz.

Kaymakam İhsan ERDURUCAN bey Yenişarbademli’ye hoş bir seda bırakıp gidiyor. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Bu yüzden hepimiz kendilerine teşekkür etmeliyiz. Biz kendi adımıza teşekkür ediyor ve “Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diyoruz.