"GÜNÜMÜZDE VAKIFLAR" ANLATILDI.

Derneğimiz tarafından 25.cisinin tertip edildiği konferanslar serisinin  bu ay  22 Mart  2014 Cumartesi akşamı  yapıldı.Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen geceye  Ispartalı hemşehrilerimiz ve misafirler katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ramazan ALAN “ Dernek olarak bugüne kadar insanı ilgilendiren tarihi,dini,kültürel,milli, manevi, v.b. konularda konferanslar verildi.Sağlıklı beslenme semineri ve once sağlık konulu konferansta düzenledik.Bu günkü konumuz ise farklı bir konu "Günümüzde Vakıflar".Vakıfların insana yönelik  çok geniş bir alanda çalışma yaptığını, bunun yanında  geçmişimizi bu güne taşımada önemli çalışmalarını  olduğu muhakkaktır.” dedi.

Dernek Başkanının konuşmasını takiben Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY  katılımcılara hitap etmişler ve konuşmasının akabinde, Dernek Başkanımız 3 yıldır kültür merkezini bizlere tahsis eden Belediye Başkanına teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra poğram Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hayır İşleri  Şefi S.Şevket YILMAZ tarafından slayt gösterisi eşliğinde Vakıfların işleyişleri, hizmetlerinin neler olduğu,tarihi eserlerimizin korunması,bakım ve onarımlarının,insana yönelik çalışmaların neler olduğu anlatılmıştır.karşılıklı sorulu cevaplı  gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren program sonunda dernek başkanı Ramazan ALAN bu tür toplantıların devam edeceğini ve Nisan   ayındaki toplantının 19 Nisan 2014 tarihinde yine bu salonda yeni bir konu ve konuşmacının katılımıyla yapılacağını söyledi, hemşehrilerimize  ve misafirlere de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.