ÖĞRENCİLERİMİZE BURS İMKANI İÇİN ELELE...

Değerli Hemşehrilerim;

1993 yılında kurulan ve 01 Haziran 2002 yılından bu yana Başkanlığını yaptığım  Derneğimizin son on yılda piknikler,konferanslar,iftar yemekleri,genel kurullar,fuarlara katılım,aylık konferanslı toplantılar, vb.75 adet faaliyetimiz oldu.Bunun yanında Konya,Ankara ve Isparta’da  yerel yöneticiler ile bazı kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunduk,aynı zamanda Konya ve Isparta basınını ziyaret ederek Derneğimizin yapmış ve yapacağı faaliyetler hakkında bilgi verdik. Bu faaliyetlerin yanında 2004 yılında Derneğimiz tarafından 3 çeşit gül şekeri imal ederek insanımızın beğenisine sunduk. Halende bonbon türü gül şekerini zaman zaman üretimine devam ediyoruz. Bu gayretlerimizin neticesinde 2009 yılında Derneğimizin devamlılığı açışından önemli olan mülkiyeti Derneğimize ait olmak üzere bir büro satın  alınarak Derneğimiz kiracı olmaktan kurtarıldı.2003 yılında kurduğumuz web (ispartalilardernegi.org) sitemizle Derneğimizin Türkiye ve Dünyaya açılımını sağladık.

Derneğimizin en önemli hedeflerinden biri hemşerilerimiz arasında birlik,beraberlik ve dayanışmayı sağlamak,hemşerilerimizi ve Isparta’mızı Konya’da en iyi şekilde temsil etmekti, bunda da yönetim kurulundaki hemşerilerimizle birlikte bunda belirli bir başarı sağladık.Diğer bir hedefimiz geleceğimizin garantisi olan Konya’ya yüksek tahsil yapmaya gelen muhtaç gençlerimize sahip çıkmak her yönüyle onların yanında olmaktı.Manevi yönden bunu yakaladık,ama maddi açıdan Derneğimizin imkanları kısıtlı olduğundan öğrencilerimize burs verebilmek için ilk defa düzenlemiş olduğumuz bu kermesimize gereken ilgiyi göstereceğinize ve bir Isparta’lı olabilmenin gereğini yapacağınıza eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden hepinize teşekkür eder,sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ramazan ALAN

Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı